Handboogschieten, worstelen, ritmische gymnastiek en kanoën: dichter Lieke Marsman keek de afgelopen twee weken vrijwel alle Olympische sporten. Haar vrienden vonden het af en toe maar raar. Maar zo ver liggen kunst en sport niet altijd van elkaar.

Ik was een van de miljoenen mensen die de afgelopen weken dagenlang aan de buis gekluisterd zaten (om naar de Olympische Spelen te kijken dus – en ook een beetje naar Edith Bosch, van wie ik vrolijk werd). In mijn omgeving leverde dat soms verbaasde blikken op. Maar jij bent toch dichter? Houden die ook van sport dan?

Tijdens de Olympische Spelen kijk ik eigenlijk alle sporten, dus keek ik de afgelopen weken ook naar sporten waarvan ik nooit had gedacht dat ze me zo zouden kunnen boeien (van handboogschieten tot worstelen, van ritmische gymnastiek tot kanoën). Soms met de gedachte: het zijn maar twee weken, nog even en ik zal vier jaar lang geen worstelwedstrijd meer zien.

Eén van de interessante dingen aan sport is namelijk dat...