?

Hoera! Op 16 augustus 2018 werd Barry Hay, eeuwig jong van geest, 70.

‘Hitler vond waarschijnlijk ook van zichzelf dat-ie heel goed bezig was.’
‘Jeez Bèr!’ Sandra, zijn vrouw, verslikt zich bijna in haar alcoholvrije wijn. ‘Wat is dat voor een kutvergelijking?’
‘Nou, dat je het niet doorhebt als je er middenin zit. Écht niet doorhebt, bedoel ik. Ik was een kutjong, maar ik besefte het niet. Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, had maling aan de hele wereld. Je kon geen serieus woord met me wisselen, ik probeerde je alleen maar op het verkeerde been te zetten. Onhandelbaar was ik, klaar. Ik deed maar wat, en ik kwam overal mee weg. Daar kan je heel onuitstaanbaar van worden.’
‘Ja, toen was-ie echt een prinsje,’ zegt Sandra. ‘Maar hij is daarna keihard op z’n bek gegaan, hoor.’

Aanstootgevende hoes

Vrijwel meteen na het...