Cultuurgids | Kunst

Weer helemaal blij met een drankje in de hand

Yuki Kho
Evelyn Taocheng Wang, ‘You might be my glass world and I might be your crystal universe’, 2017. Courtesy of the artist and Galerie Fons Welters, foto Gert Jan van Rooij.
Eén keer per jaar is Amsterdam vier dagen lang het kloppende hart van de internationale kunstscene. Een goede gelegenheid om nu al kunstenaars te signaleren die wereldwijd belangrijk worden.

Elke editie wordt er weer druk gefietst, van die ene galerie naar het museum en weer terug. Want wie het Amsterdam Art Weekend bezoekt (én goed oplet) is het komende jaar weer op de hoogte van wat er speelt in de hedendaagse kunst. Van exposities tot film en debatten en van jong talent tot oude rotten, je kunt je dit weekend volledig in kunst onderdompelen. Was het maar elk weekend zo.

RijksakademieOpen

Vaste prik is RijksakademieOpen, de jaarlijkse openstelling van het prestigieuze residency programma. Als publiek volg je aan de hand van atelierbezoeken twee jaar lang het allerbeste talent van de wereld. De kans is groot dat het werk dat hier te zien is, de komende jaren in topmusea getoond wordt. Voor de verzamelaar een mooie kans om iets bijzonders aan te schaffen, het werk van residents...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials