Media

Verbijsterend interview met Esmée van Kampen, zaterdag in de Volkskrant. Deze jonge actrice staat bekend als het ‘Plus-meisje’, vanwege haar optredens in een televisiecommercial voor een supermarktketen. En als ik het goed begrijp, is de combinatie van die rol met haar postuur voldoende om bij landgenoten een rood waas voor ogen te toveren.

Zo was er een site met de aansporing om haar een nekschot te bezorgen en ontving ze bedreigingen via Twitter. Op zekere dag zochten enkele volgers haar letterlijk op om haar stijf te schelden. Dus had ze haar

account stopgezet. ‘Ik heb geleerd, ook van die bedreiging, dat ik maar beter niks kan zeggen.’

Aangezien ik zelf een kleuter ben in Twitterland las ik haar verhaal met meer dan gewone belangstelling. Pas in januari trad ik eindelijk toe tot het leger van naar verluidt 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers. Ik was er niet eerder aan begonnen omdat ik vreesde voor nóg een verslaving. Om me heen zag ik immers menigeen voortdurend...