Afvallen met Coca-Cola

Annemarie Geleijnse& Rineke van Houten
Illustraties vrij naar Fiep Westendorp.
Een nieuwe publiek-private aanpak moest de trend van steeds meer dikke kinderen keren. De ronkende promotiefilmpjes kunnen niet verhullen dat de resultaten na vier jaar mager zijn.

Paul Rosenmöller is op dreef op het podium van de hal in het Spoor­wegmuseum. ‘Wat zou het mooi zijn als je over een aantal jaren tegen je kinderen en kleinkinderen kunt zeggen: ooit was overgewicht onder kinderen een groot probleem. Samen hebben we ervoor gezorgd dat het is opgelost.’

Het publiek dat deze laatste woensdag van januari op de ‘Nationale Balans Top’ is afgekomen, klapt enthousiast. Zojuist hebben zo’n driehonderd artsen, GGD-medewerkers, diëtisten, wethouders en gemeenteambtenaren gehoord dat 37 Nederlandse gemeenten meedoen aan het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). ‘Binnenkort zijn dat er 48. We zijn heel goed bezig!,’ verzekert JOGG-ambassa­deur Rosen­möller.

Het percentage kinderen en jongeren tot 25 jaar met overgewicht schommelt volgens cijfers van het...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie