Het nieuws dat Larry King na vijfentwintig jaar stopt met zijn fameuze talkshow Larry King Live bij CNN (klik voor het fragment uit de show) deed me in een reflex een boek uit de kast pakken. Soms roept een naam de onmiddellijke associatie met de titel van een publicatie op. Bij Larry King denk ik direct aan Tell It To The King, een autobiografische terugblik waarvan de beroemdheid me na afloop van een interview in Washington (voor de goede orde: ik ondervroeg hém) op 13 augustus 1990 een exemplaar cadeau gaf. Op het schutblad krabbelde hij een opdracht, die me in eerste instantie vervulde van trots: ‘To Rudie. A great journalist.’ Aardig van hem, maar hoe kon hij heet van de naald direct een kwaliteitsoordeel over mijn ambachtelijke vaardigheden uitspreken? Ik had het stuk nog niet geschreven!

Als King zelf minder goed zou zijn geweest in zijn vak had hij het nooit veertigduizend interviews, tot aan zijn zevenenzeventigste, volgehouden. Dat bijna alle groten der aarde...