Lezen en koken

Een compact boekje dat precies levert wat er op de verpakking staat: snelle gerechten met eenvoudige recepten en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Het is weinig geïnspireerd of origineel, wel efficiënt; de opzet voelt als een militaire operatie. Koop voorgesneden vlees, kipfilet is snel klaar, en knoflookpuree werkt net zo goed als verse. Er valt weinig oprecht plezier in koken of interesse in gerechten of producten te bespeuren, maar als je daar ook niet naar op zoek bent is dit een prima kookstart. De opbouw van de hoofdstukken is wel wat onhandig; eerst worden de basisrecepten gegeven, voorzien van foto. Helemaal aan het einde van het hoofdstuk volgen dan per gerecht een aantal variatietips om hetzelfde gerecht op een andere manier te serveren: fetavijgen met parmaham worden dan bijvoorbeeld peren met parmaham, gebakken fetavijgen met parmaham en fetavijgen met walnoten. Waarom staan de variaties niet gewoon bij het daadwerkelijke gerecht? Sommige schotels...