Verloren uren

Zelfs als je niet in de rij hoeft te staan, moet je geduld hebben in Buenos Aires. Hoe kon ik dat vergeten zijn! Hoe vaak heb ik me niet opgevreten over uren, soms dagen die ik hier opofferde aan wachten, dingen regelen, rekeningen betalen, bureaucratie en, last but not least, me verplaatsen in deze miljoenenstad? De frustratie was gisterochtend opeens weer springlevend en wel toen ik mijn tijd verdeed met de aankoop van… een nieuwe mobiele telefoon. Dat ik later op de dag twee films had uitgekozen in een bioscoop die een busreis bleek te vergen van een uur, stoorde me minder: vanuit een hobbelende stadsbus – een verhaal apart, wellicht voor een andere keer – zie je tenminste nog wat.

Ochtendrij voor kaartjes
Ochtendrij voor kaartjes

Ik had voor de aanschaf van mijn mobieltje anderhalf uur uitgetrokken, inclusief een kwartier reistijd en veel speling. Het begon goed. Ik hoefde nauwelijks te wachten op de metro, had vrijwel direct na het uitstappen een winkel gevonden met een uitgebreide...