9 oktober 2007

De biologische klok van Pietje, mijn kat, staat sinds een maand bijgesteld op 7.15 uur sharp. Die van mij is na twee jaar freelancen niet in die ene maand dat ik nu aan de gang ben nog niet helemaal aangepast. De kat hoeft niet te eten, hij wil alleen aandacht, want hij weet ook sinds kort dat het paradijs van de hele dag aandacht voorbij is. Het baasje werkt niet meer thuis, het baasje verlaat het pand. Ik sta dus maar op, want wat hij nog niet weet is dat baasje een week pleite gaat naar de beurs in Frankfurt.

Ik maak ontbijt en werk het lijstje af van dingen die nog gedaan moeten worden dat ik de vorige avond heb gemaakt. Onder de muesli controleer ik nog maar eens of er al kriebels in de buik zijn, ben ik nu al zenuwachtig of niet? Niet zenuwachtig. Zoveel mensen hebben mij dat de afgelopen dagen gevraagd met de beurs in aantocht: ‘en krijg je al de zenuwen?’ Eerst had ik helemaal niet door waarover ze het hadden. Ze bedoelden de lancering op Frankfurt van...