Interview met Elvin Post

Ruim twintig jaar geleden interviewde Rinus Ferdinandusse de thrillerschrijver Jacques Post uitvoerig voor VN’s Detective & Thrillergids. Post had in 1987 vijf spannende boeken op zijn naam staan – eentje met vier sterren. Ze spelen allemaal in Rotterdam. ‘Vreemd,’ zegt Elvin Post (1973), die vier jaar geleden met zijn debuut Groene Vrijdag meteen de Gouden Strop won, ‘dat toen ik op het toneel verscheen zo weinig mensen mij in verband brachten met het werk van mijn vader.’ Toch zijn er heel wat overeenkomsten tussen vader en zoon. Beiden schreven recensies van niet-Nederlandse misdaadromans en interviewden buitenlandse thrillerschrijvers. Elvin Post doet dat nog steeds, voor het AD. Beiden waren in hun jonge jaren actief in de muziek: Elvin als amateurgitarist, Jacques als drummer. Elvin: ‘Ik houd van blues en rockmuziek, mijn vader ook van jazz. Hij heeft mij genoemd naar zijn favoriete Amerikaanse jazzdrummer, de legendarische Elvin Jones.’ En allebei...