Schrijver Jules Deelder (69) is nu te zien tijdens de Paradeshows met Bas van Lier en de Deeldeliers. Altijd gekleed in een picobello Italiaans pak. ‘Als je niet als een puinhoop de straat opgaat, is dat een zegen voor de mensheid.’

Woede & Wraak

‘Er zit weinig woede in me, ik ben bijzonder gelijkmoedig. Ik leg het evenwicht in mezelf en dat is moeilijk te verstoren. Ik maak me geen zorgen over de toekomst, leef bij de dag. Ik maak me geen illusies, maar blijf een optimist en vertrouw mensen tot het tegendeel bewezen is. Dan stoot ik mijn neus maar. Ik heb het eigenlijk altijd uitstekend naar mijn zin. Waar ik me wel druk om kan maken: huichelarij, afgunst, om mensen die niet inzien dat ze hier in het paradijs leven en maar overal op zitten te kankeren, die roepen dat niets deugt. Ik kan ook slecht tegen dat gebemoei van mensen met hoe anderen hun leven moeten leiden; zijn we hier verschrikkelijk goed in. Dat geouwehoer over roken, die achterlijke boetes in het verkeer; alles...