Wouke van Scherrenburg (67)

Luiheid&Gemakzucht

‘Ik kan me echt kapot werken. Bij de NOS ging ik weg omdat ik zo stuk was, het was non-stop aan de bak. Dan was het weekend en lag ik alleen maar bewusteloos op de bank. Sinds Fortuyn was er constant spanning in Den Haag, ik maakte dagen van veertien uur. Een keer reed ik bijna tegen een muur toen ik ’s nachts vertrok. Ik was alleen maar bezig met overleven. Redelijk impulsief stopte ik, ik wilde alleen maar een jaar lang niks. Níét elke zondag naar Buitenhof kijken, níét alle journaals volgen. Twee maanden heb ik dat volgehouden. Nu ben ik aan de slag als dagvoorzitter, debatleider, heb radio-optredens. En ik organiseer naast de Politieke Junkies vier keer per jaar mijn eigen ‘Politiek Café Piment’ in de schouwburg in mijn woonplaats Doetinchem, dat was altijd al mijn droom. Laatst nog was Jeroen Dijsselbloem te gast. Die schrijft dan in het gastenboek: “Wat was het leuk om Wouke weer te zien.”’

Woede&Wraak

‘Als...