Frits Spits (66)

Luiheid&Gemakzucht

‘Elke minuut die ik verspil, vind ik zonde. Ik ben anderhalf jaar geleden ziek geweest, een vervelende bacterie. Het had mis kunnen gaan. Toen besefte ik: je moet wel alles uit het leven halen wat erin zit, en dat doe ik. ­Gewoon voor me uitkijken, dat is niets voor mij. Als je jonger bent, kan het je niks schelen, dan vermors je meer tijd, onbewust. Ik heb wel altijd tijd gemaakt voor mijn vrouw Greetje en onze drie zoons, en nu voor onze twee kleindochters. Ik ging nauwelijks naar recepties. Mijn programma’s, daar hield ik me mee bezig, niet met het promoten van mezelf.’

Hoogmoed&IJdelheid

‘Met radio ben je niet zichtbaar en dat wil ik ook niet zijn. Dat vond ik tien jaar geleden en dat vind ik nog steeds. Toch ben ik tv gaan doen. Toen ze mij voor het eerst zagen, was de schok groot. Door mijn radioprogramma Avondspits dachten ze dat ik een snelle jongen was met een sportauto en veel gel in m’n haar. En toen zagen ze mij: een...