Carine Crutzen (53)

Hoogmoed&IJdelheid

‘Als ik niet zou vinden dat ik het waard ben om naar te kijken, zou ik niet op het toneel staan. Daar kun je héél bescheiden over doen, maar iemand die niet ijdel is, gaat niet op het podium staan. Het gaat dan niet om schoonheid, maar wel dat je denkt: ik kan mensen raken. Met alle angst die erbij komt, hoor. Niet elke voorstelling evenveel, maar het is nooit zonder angst. Premières vind ik echt vreselijk: waarom doe ik dit, wat doe ik mezelf aan, denk ik dan. Ik probeer het te relativeren: schijt aan alles, ik doe het. Dat gebeurt ook wel, als ik eenmaal op ben. Maar ervoor: buikpijn, diarree, verschrikkelijk.’

Gulzigheid&Onmatigheid

‘Pieken en dalen, daar ben ik van, emotioneel vrij vurig. Ik kan heel erg verliefd zijn, ik kan iets heel erg mooi vinden, ik kan heel erg boos zijn en heel erg verdrietig. Altijd in gevecht: verstandige keuzes zoeken, en tegelijkertijd roekelozer willen zijn. Het zijn voortdurend die twee polen. Je...