Amerikaanse politiek

We moeten Trump vanaf nu heel, heel serieus nemen

Freke Vuijst
Trump en zijn fans. Foto: VI Images/HH

Donald Trump hield gisteren zijn eerste ‘Thank You’-rally. Freke Vuijst vraagt zich af: wat moet ze met zijn bewering dat hij nu ‘een beweging’ vertegenwoordigt die groter is dan hijzelf?

Officieel was het een ‘Thank You’-rally. Het leek identiek aan zijn campagne rally’s, maar er was een subtiel verschil. De reactie was anders.

Wat al direct opviel was dat er veel, heel veel lege stoelen waren in het ijshockey-stadium in Ohio waar Trump zijn eerste rally hield na zijn verkiezing. En vervolgens viel op dat, hoewel hij live door de kabelnieuwsstations werd gebracht, er opmerkelijk weinig melding van werd gemaakt in de pers. Het was alsof de President-elect zelf geen factor leek te zijn te midden van al het nieuws over zijn benoemingen en zijn ‘deal’ met Carrier, het airconditioningbedrijf in Indiana (de staat van vice-president Pence) dat nu 1000 banen niet verhuisd naar Mexico dankzij een belastingdeal van 7 miljoen dollar.

Blijkbaar hadden de woorden van Trump hun...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials