‘Ludlum? Jij?

Ik hou er niet van als mensen ongevraagd in mijn boekenkast turen. Laten ze mijn vuilnis doorzoeken, de labels in mijn bh’s bestuderen, maar welke boeken ik op de plank heb, is toch wel erg intiem. De helft van mijn bibliotheek is gesneuveld in een vochtige opslag, maar niet de titels Wat denkt mijn konijn? en Acne, oorzaken en gevolgen. Ludlum, wat nu? Mijn gast, Willem, is randstedeling, scherp van geest en tong, gaat gebukt onder het leven dat nou eenmaal barst van de Ludlums. Ik ben niet zo goed op de hoogte. Ik sta klaar met thee en koek – thee van een zakje en koek uit een pakje – en hoop dat Willem gezellig gaat zitten. Maar dat doet hij niet, hij heeft mijn dvd’s ontdekt.

‘Karaoke Evergreens. Nee!’

Ja, ik zing wel eens een liedje voor de buis. Heb heus niet zo’n installatie met een galmende microfoon, maar gewoon, een dvd met instrumentale versies van ‘Lady in Red’ en zo. Heb trouwens ook een dvd met Russische karaokedeuntjes. Dat mag dan weer wel, van Willem....