Bij het vijftigjarig jubileum van 3FM moet Jeroen Vullings constateren: op het schreeuwerige marketingstation is voor boeken geen plek meer.

Bij het jubileumfeestje ’50 jaar 3FM’ dacht ik: ik geef ze weer eens een kans. Hoeveel uren heb ik tenslotte niet aan de radio gekluisterd doorgebracht in mijn opgroeiende jaren? Ja, ik was ‘erbij’ in de oertijd toen Frits Spits in zijn radiodebuut op ‘Hilversum 3’ grote problemen had met zijn haperende ‘rechterdraaitafel’. En hoeveel muziek heb ik wel niet te danken aan die zender? Van Vincent van Engelens opvoedkundige ‘punk en new wave-kwartiertje’ eind jaren zeventig, tot later op ‘Radio 3’ de eigengereide VPRO-programma’s door Jan Donkers, Roel Bentz van den Berg, Lotje IJzermans, Gerard J. Walhof en Fons Dellen. Dat waren programma’s die tot het collectief geheugen van een paar generaties muziekliefhebbers zijn gaan behoren, ik noem Nozems A Gogo, Heartlands, Frontlijn, Krapuul de Lux, Toga Party en Gonzo...