Wie een goede vakantieboekenselectie maakt, neemt standaard te veel mee. Houd minimaal één boek per dag aan.

Mijn jaarlijks terugkerend probleem: hoe stel ik de perfecte vakantieboekenleeslijst samen? Opdat ik precies die boeken tot mijn beschikking heb waar ik op díe bestemming, in dat bewuste klimaat, behoefte aan heb – en die ik ook daadwerkelijk zal uitlezen. Aan degenen die nu direct met hun reader gaan wapperen waarop tweehonderd ongelezen titels staan, heb ik geen boodschap: het gaat mij om het échte boek, het papieren boek; het boek dat je kunt bevingeren en ongewild besmeuren met zonnebrandolie; het boek met een knakbare rug en pagina’s die je kunt opsieren met...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Lees minder. Blijf vrij van geest.
Eén verhaal per dag dat je verrijkt en tot verder nadenken stemt
Van longread tot video, van podcast tot column
Over macht, cultuur en toekomst
Naar je toegestuurd via e-mail of WhatsApp