Vrij Nederland september 2017

Van Proust en de ezel

Jeroen Vullings
Foto: Thomas Leth-Olsen/CC/Flickr.

Wie een goede vakantieboekenselectie maakt, neemt standaard te veel mee. Houd minimaal één boek per dag aan.

Mijn jaarlijks terugkerend probleem: hoe stel ik de perfecte vakantieboekenleeslijst samen? Opdat ik precies die boeken tot mijn beschikking heb waar ik op díe bestemming, in dat bewuste klimaat, behoefte aan heb – en die ik ook daadwerkelijk zal uitlezen. Aan degenen die nu direct met hun reader gaan wapperen waarop tweehonderd ongelezen titels staan, heb ik geen boodschap: het gaat mij om het échte boek, het papieren boek; het boek dat je kunt bevingeren en ongewild besmeuren met zonnebrandolie; het boek met een knakbare rug en pagina’s die je kunt opsieren met ezelsoren; het boek kortom dat je onvervreemdbaar tot het jouwe zult maken. Zeker als het van die schaamteloze dikkerds zijn met een smetteloze, lelieblanke rug als Johan Harstads Max, Mischa & Het Tet-offensief – die verdienen ronduit kastijding tijdens het lezen. Zodat het er gelezen uitziet, bij wijze...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie