Tv

Het dvd-apparaat lacht me toe, eíndelijk kan ik de laatste afleveringen smaken van 24, serie vijf. Hoeveel tegenslagen gaat anti-terreuragent Jack Bauer nog ondervinden bij het in een etmaal redden van zijn vaderland? Een avondje solopret.

Dacht ik. Zo nu en dan passeert mijn echtgenote. Zij: ‘Waarom wordt Jack Bauers vriendin door eigen mensen gemarteld? Karen is toch een goeie?’

Ik: ‘Dat weet je nooit.’

Later: ‘Waarom schiet Bauer Peter Weller dood?’

Ik: ‘Jack is running out of time.’

Zij: ‘Maar Weller is ongewapend.’

Ik: ‘Ja, maar Jack moet de wereld redden. You have to trust him.’

Het zesde seizoen van de uitzinnig populaire actieserie 24, dat momenteel in de Verenigde Staten loopt, zorgt voor ophef. In Irak gestationeerde militairen laten zich door de folterscènes inspireren. Alleen al de eerste vijf series bevatten zevenenzestig martelhandelingen. Door wraakbeluste smeerlappen (Servische oorlogmisdadigers, Mexicaans drugstuig, Russische...