03-06-2009

Dit is voor de derde keer dat ik mee doe met de Europese verkiezingen maar het blijft toch iedere keer spannend, zeker de laatste dagen. Bij mijn medewerkers Kim en Pieter merk ik ook dat de spanning oploopt. Ze zijn er beide van overtuigd dat ik terug kom maar hebben onderling een weddenschap afgesloten over het aantal voorkeurstemmen dat ik zal halen. Vorige keer waren het er ongeveer 36.000, de keer daarvoor net geen 20.000. Ik hoop in ieder geval dat ik die stijgende lijn vast kan houden.

De laatste campagnedagen richt de media zich natuurlijk vooral op de lijsttrekker. En de debatten in de zaaltjes die ik de afgelopen maanden veelvuldig van binnen heb gezien zijn voorbij. Gister voor het laatst in Eindhoven. Daar presenteerde ik een pubquiz over Europa met 300 deelnemers. Ik had de grote promotor van de pubquiz, het grootste biermerk van Nederland, maanden geleden gevraagd om ook een keer een pubquiz over Europa te organiseren. Gister was de eerste. Ik begreep van...