Typex (50)

Wat was de mooiste tijd van uw leven?

‘Het zou triest zijn als ik dat nu al kon zeggen, ik zou het zelfs triest vinden als ik dat in mijn kist zou murmelen. In goede tijden heb je slechte momenten en omgekeerd; dé beste tijd bestaat niet. Ik heb wel heel goed uitgevallen dagen. Zo ging ik eens met mijn vrouw naar het verjaardagsfeest van een vriend in Antwerpen. Diezelfde avond bleek in Brussel ook het concert van de Franse oude rockster Higelin te zijn. We regelden op de valreep kaartjes, reden er in het bestelbusje van mijn schoonvader heen en stonden even later tussen de Franse fans. Tijdens een nostalgisch lied begonnen de vrouwen in het publiek heel zachtjes mee te zingen, steeds harder: nou, biggelende tranen. Twee uur later parkeerden we voor de deur van een obscuur kroegje waar het verjaardagsfeest was. Daar ehm – hoe zal ik het netjes zeggen – bedreven we de liefde in ons busje terwijl de vriend op het dak stond te trommelen. Toen we na een geweldige avond...