De Marokkaanse Chowki Tamin (26) groeide vanaf zijn kleuterleeftijd op in Rotterdam, maar raakte zijn verblijfsstatus kwijt en bouwt nu noodgedwongen een leven op in het land dat nooit zijn thuis was.

‘Ik heb het gewoon verneukt,’ zegt Chowki Tamin (26), zittend op de bordeauxrode Marokkaanse bank die alle wanden van de huiskamer in beslag neemt. Hij is net aangekomen in het appartement in de Marokkaanse havenplaats Tanger en wrijft met zijn vingertoppen over de tatoeage van twee vleugels in zijn nek. Hij is klein van stuk, met kort geschoren haar en opvallend grote voortanden. Op de vloer liggen witte tegels, de vitrages bollen op door de wind die geen verkoeling brengt. De televisie toont non-stop muziekclips. Chowki draait een joint. De zoveelste van vandaag. ‘Iedereen maakt fouten, maar ik heb er de rest van mijn leven mee verknald.’

‘Iedereen maakt fouten maar ik heb er de rest van mijn leven mee verknald’

Chowki is een Rotterdamse jongen zonder Nederlands...