‘Wilt uw dochter ham of kaas?’ Simone van Saarloos’ geliefde is dertig jaar ouder en wordt vaak aangezien voor haar moeder. Vandaar dat Moederdag een speciale betekenis voor haar heeft.

Voor mijn geliefde en mij is vandaag een soort Valentijnsdag.

Onlangs vlogen wij samen van het ene continent naar het andere. Ik had mijn manueel therapeutisch kussentje mee, een rubberen pannenkoek gevuld met lucht om de rugwervels recht te prikkelen. Goed voor een lange vlucht.

We leggen één dekentje over twee paar benen heen.

Als ik naar het toilet ben, komt de stewardess langs met de lunch.

‘Wil uw dochter ham of kaas?’

Het gaat om een sandwich.

‘Kaas’, zegt mijn geliefde. Verder niets.

Ik zou er een raadsel van kunnen maken zoals het raadsel van de vader en zoon die een auto ongeluk krijgen: de vader is op slag dood, de zoon gaat per ambulance naar het ziekenhuis. Als hij de operatiekamer wordt ingereden, zegt de chirurg: ‘ik kan niet opereren, dit is mijn zoon.’ Rara, hoe...