Werkgevers kunnen nog zo flexibel worden en mannen kunnen nog zoveel zorgtaken op zich nemen, uiteindelijk moeten vooral vrouwen leren loslaten.

Zie je wel, het ligt niet aan mij. Ik heb het écht heel zwaar. Bij hoeveel vrouwen zal die gedachte wel niet door het hoofd zijn geschoten, bij het lezen of horen van het nieuws over het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dinsdag? Vrouwen ervaren meer tijdsdruk, mannen leiden een relaxter bestaan. Tja, stiekem wisten we dat natuurlijk allang. Toch is het fijn dat het nu ook écht is aangetoond.

Vrouwen zijn controlefreaks, wordt er regelmatig bij mij thuis gegromd. Voor de tweede keer in zijn leven deelt mijn vriend de zorg over twee kleine kinderen met een vrouw. In het weekend verdelen we de taken best redelijk, zodat we beiden in ieder geval een ochtend kunnen uitslapen. Maar waar ik op mijn ‘werkochtend’ vaak non-stop loop te draven – ontbijtje maken, poepluier verschonen, fruithap geven, weer een poepluier,...