ProRail en Rijkswaterstaat gaven ons een gratis avonturenweekend

Stephan Sanders
Foto: Caspar Huurdeman Baarn / HH

Stephan Sanders was haast vergeten hoe het is om eindeloos onderweg te zijn. Maar als hij werkzaamheden aan de A1 trotseert voor een verjaardagsbezoek, steekt dat oude reisgevoel de kop op. ‘Het gebrek aan bereikbaarheid heeft er voor gezorgd dat onze felicitaties gewicht krijgen.’

Het is geen cryptische boodschap. NRC Handelsblad meldt: ‘Amsterdammers kunnen hun bezoekje aan vrienden of familie in Almere dit weekend beter uitstellen. Zowel de wegen als het spoor zijn goeddeels afgesloten wegens werkzaamheden.’

Het is ‘dit weekend’ als ik het lees, ik ben een Amsterdammer, de tocht voert vandaag per echtgenoot en auto naar Almere, en het komt niet in ons op om ‘het bezoekje’ uit te stellen, want de zoon van vrienden wordt achttien, en dat is een leeftijd waarover je sentimenteel moet doen. Een dag later omhelzen telt niet. Hier jongen, pak aan, ik ken je al van toen je nog zó was.

Dat werd een interessante omweg naar Almere, via Utrecht en Amersfoort met allemaal...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials