W.F. Hermans

In zijn interessante bijdrage aan de kleine Hermans-special (VN 48) schrijft Maarten ’t Hart Willem Frederik Hermans tweemaal te hebben ontmoet: bij een televisieprogramma van Aad van den Heuvel en bij een schrijversmarkt in de Bijenkorf te Amsterdam.

Dat is heel wat, maar het had nog mooier gekund. Als ik me goed herinner hebben de heren ’t Hart en Hermans elkaar ook in Zeeland ontmoet, ik geloof in Vlissingen, op een bijeenkomst waar ook Hella Haasse aanwezig was. Die ontmoeting was destijds op de televisie te zien. Hermans vriendelijk lachend en ’t Hart enigszins verlegen. Heel mooi en ik hoop dat ik het niet gedroomd heb.

Leendert Witvliet, Eelde

Reactie Maarten ’t Hart: Zeker, dat is niet gedroomd, want die keer dat ik Hermans bij Aad van den Heuvels programma ontmoette was ook Hella Haasse daarbij, maar dat was toch echt niet in Vlissingen, maar gewoon in de studio in Hilversum.

Wertheim (1)

Vandaag de VN (49) in de brievenbus. Voorpagina geeft op van een...