Onbedoeld is 2019 toch een beetje het jaar van het drieluik aan het worden. Het jaar begon met aflevering drie uit een drieluik over de Dichter des Vaderlands, en nu zitten we, letterlijk, middenin een drieluik over de vijftigste editie van Poetry International, die plaatsvindt van 13 tot en met 16 juni aanstaande, in Rotterdam.

Vorige maand sprak ik Thomas Möhlmann, die voor de bloemlezing De mooiste gedichten van de wereld een gedicht koos van Boris Ryzji, en bij mij aanschoof om het over Ryzji, het festival en natuurlijk zijn eigen poëzie te hebben. Deze maand komen we zowel in de tijd als in de podcast nog iets dichter bij Poetry International 2019, met een dichter die op het festival op gaat treden: Tom Lanoye.

Luxeproblemen

Mijn favoriete podcastgasten zijn die waarbij ik eigenlijk alleen maar aanwezig hoef te zijn om de recorder aan en uit te zetten, en Tom Lanoye is zo’n gast. Ons gesprek duurde bijna een uur, en ik heb zes vragen gesteld, waarmee we uitkomen op een...