Reportage Een carrièreswitch vanuit de financiële wereld

‘Eigenlijk ben ik een raar geval. Mijn cursussen gaan over iets waarin ik zelf heel slecht was. Ik was altijd een strebertje, had veel stress en kende mijn eigen grenzen niet. In de tijd dat ik bij de bank werkte, heb ik behoorlijke roofbouw op mijn eigen lichaam gepleegd.’

Mark Teijgeler (38) werkte jarenlang in de dealingroom van ABN Amro en later NIB Capital. Tot hij in 2001 plotseling een muisarm kreeg en niets meer kon. Een moeilijke periode brak aan voor de zakenbankier. Om weer fit te worden en tot zichzelf te komen, volgde hij yogalessen en meditatietrainingen. ‘Ik zat in zo’n gestreste wereld, waarin iedereen bezig was met zijn carrière, bonussen en politieke spelletjes. Daar was ik helemaal in meegezogen. Door die oefeningen namen mijn klachten langzaam af. En ik ontdekte dat het bezig zijn met het hier en nu heel krachtig is. Dat was een eyeopener. Mijn passie voor meditatie was geboren.’ Bijna een jaar nadat...