Filosofie

Hetero, homo, bi: laten we overál mee te koop lopen

Simone van Saarloos
Hans Klok, door Elise van Iterson

Hans Klok was de ster van een kitscherig hetero-festijn tijdens zijn show. Waarom kan hij op het podium niet gewoon homo zijn? Nu zat Simone zich maar te vervelen, daar in Carré.

Komende weken tourt Hans Klok door het land. Onlangs ging ik naar zijn show House of Horror in Carré. Ik zag ernaar uit, maar het enige spannende moment ontstond toen een participant uit het publiek naar achteren stapte en Klok zijn strakke choreografie moest laten vieren om te voorkomen dat de man van het podium viel.

Hij liet het ene meisje na het andere verdwijnen en verschijnen. Soms werd er iemand doormidden gezaagd. Eén vrouw zwom in een vissenkom. Er was ook een slangenmeisje dat haar armen en benen om zichzelf heen wikkelde en haar eigen wang op haar eigen billen legde. Misschien was het misselijkmakend omdat zo’n slangenlijf geen anderen nodig heeft om te worden omhelsd. Ondertussen was er een verhaal. Iets met een wraakzuchtige illusionist, een groot boek dat moest worden gevonden. Klok...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials