Toneel

‘Het kan geen kwaad om veel te weten voordat je gaat fantaseren’

Marijn van der Jagt
Foto: Alek
Niet gehinderd door opleiding of ervaring, besloot hij tien jaar geleden opeens dat hij toneelschrijver ging worden. Inmiddels heeft Nathan Vecht de grootste podia van het land veroverd met zijn komedies. ‘Kunst kan mensen helpen zich in iemand anders te verplaatsen.’

Vorige week werd bekendgemaakt dat onze minister-president dit jaar Zomergast is. Begin september mag hij een avond lang komen vertellen over wat hem zoal inspireert. Dan zullen ook de televisiekijkers merken wat het theaterpubliek al lang weet: dat Mark Rutte een hartstochtelijk kunstliefhebber is. Aan het eind van elke regeerdag steekt hij het Binnenhof over naar het Mauritshuis, waar hij zich na sluitingstijd laaft aan de schilderijen van onze grote meesters. Hij heeft de balsem van klassieke muziek, literatuur en beeldende kunst nodig om het uit te kunnen houden tussen de politici die hem dagelijks omringen. Zo hebben we Rutte althans leren kennen in de theatervoorstelling Kunsthart, waarin acteur Guy Clemens...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials