Amerikaanse politiek

Is er een mol in de Trump Tower?

Freke Vuijst
De Trump Tower. Beeld: Niall Carson/Hollandse Hoogte

Amerika moet veel lezen deze week. Na Michael Wolff’s Fire and Fury is er nu het uitgelekte verhoor door de senaat van Glenn Simpson over zijn onderzoek naar de banden tussen president Trump en Rusland.

Christopher Steele. Beeld: Victoria Jones/Hollandse Hoogte

Precies een jaar geleden publiceerde Buzzfeed het ‘Steele-dossier’: een collectie memorandums geschreven door de Britse oud-spion Christopher Steele over de vermeende banden tussen Donald Trump en Rusland. Het meest sensationele detail in het dossier was de bewering dat de Russische inlichtingendienst in het geheim een video had gemaakt waarin te zien is hoe Trump in een luxehotel in Moskou toekijkt hoe prostituees over een bed plassen. Het bed waarin Obama eens zou hebben geslapen. Een dergelijke video is overigens nooit opgedoken.

Over het Steele-dossier gaan al lange tijd geruchten. De belangrijkste aantijging luidt dat het onderzoek van Steele in feite een ‘hitjob‘ was in opdracht van kandidaat...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials