Sarah hilary

De Engelse Sarah Hilary debuteerde een jaar geleden als thrillerschrijver met Onder mijn huid, over de daadkrachtige maar door het leven getekende rechercheur Marnie Rome en haar zachtmoedige politiepartner Noah Jake. Intussen is deel drie van haar succesvolle serie al in aantocht.

‘Onder mijn huid’ speelt zich af rondom een opvanghuis voor mishandelde vrouwen. Waarom heeft u huiselijk geweld als thema genomen voor een thriller?

‘Misdaadboeken zijn heel geschikt om dat wat we verborgen willen houden

aan het licht te brengen. Om vragen te stellen die niemand durft te stellen. Je zou thrillers ook kunnen zien als een genre waarin uiteindelijk de rechtvaardigheid zegeviert en de orde wordt hersteld, maar ik ben bang dat ik daar niet op uit ben. Ik vind het interessanter om de lezer te verleiden om op een andere manier naar de wereld te kijken. Van huiselijk geweld weten we dat het bestaat, maar we zijn afgestompt voor de realiteit ervan. En eigenlijk...