Interview Simone van der Vlugt

‘Ik had nooit gedacht dat ik nog eens thrillers zou gaan schrijven. Terwijl ik ze wel altijd graag las. Daarom hebben mijn historische jeugdboeken allemaal onder meer ook thriller-elementen. Er hoeft niet per se een moord in plaats te vinden, maar ik was gewend te schrijven met een spanningsboog. Dus was voor mij de overstap naar de thrillers niet zo groot.

Toen ik eenmaal met thrillers bezig was, dacht ik dat ik alleen nog maar voor volwassenen wilde schrijven. Tot ik een goed idee kreeg voor een nieuw jeugdboek: dat is Schuld geworden, het gaat over een paranormaal begaafd meisje en komt dit najaar uit. Tegelijkertijd komen er ook twee van mijn historische jeugdtitels, Schijndood en De bastaard van Brussel, op de volwassenenmarkt uit, omdat bleek dat ze ook veel door volwassenen werden gelezen.

Ik ben gewend om veel research te doen voor mijn historische werk. Voor mijn thrillers is dat wat minder, maar natuurlijk verricht ik daar ook onderzoek...