Vrij Nederland september 2017

Een machteloos vuistje van de FNV

Max van Weezel
Foto: Martin Dijkstra.

Het lukt de FNV maar niet om zowel de traditionele werknemers als de zzp’ers te vriend te houden. Dat kan de vakbond wel eens duur komen te staan.

Waar maak je nog mee dat achter elkaar ‘Working Class Hero’ van John Lennon en het ‘Solidariteitslied’ van Bertolt Brecht en Hanns Eisler ten gehore worden gebracht? Het gebeurde vlak voor de zomervakantie bij de opening van het nieuwe FNV-gebouw langs de snelweg bij Utrecht. Vanwege de feestelijke gelegenheid waren buiten kraampjes opgesteld met bier, wijn, saté en Indiase hapjes. En er trad dus een heus strijdkoor op want de grootste vakcentrale is trots op het devies: ‘Voorwaarts en niet vergeten.’ Uitkijkend over de A2 maakten de nieuwe FNV-voorzitter Han Busker en zijn medebestuursleden een assertieve indruk. Jammer dat trouwe bondgenoot PvdA bij de verkiezingen zo veel zetels had verloren. Alle hoop was nu gericht op new kid on the block Jesse Klaver (die even later wegliep van de onderhandelingstafel). Maar ook als...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie