Schrijver Jente Posthuma trad gisteren voor het eerst op op Lowlands. Dit is haar verslag. Over polsbandjes. En haar mooie schoenen.

Ik was nog nooit op Lowlands geweest. Wel had ik er al veel over gehoord. Ze hadden er polsbandjes in allerlei kleuren. Zonder het juiste polsbandje kon je niet in of achter bepaalde tenten komen. Het was belangrijk om er zo veel mogelijk te hebben. In een brief van de festivalorganisatie waren me verschillende polsbandjes beloofd.

Onderweg voelde ik een paar keer in mijn tas of ik de brief nog had.

Er waren 50.000 mensen. Op de parkeerplaats kwam ik een kennis tegen. Hij keek dwars door me heen maar toen ik hem aanraakte zag hij me. Of ik dertig euro voor hem had, vroeg hij, voor een illegaal polsbandje. Toevallig had ik net gepind.

Bij de receptie moest ik even zoeken naar de brief. Hij was onder in mijn tas geschoven, onder mijn mooie schoenen. Pas toen ik me legitimeerde haalde de Lowlands-medewerker uit een verborgen la een kistje met...