Het is maandag 8 juni en de basisscholen mogen weer terug ‘naar normaal’. Aan het begin van de lunchpauze sta ik met groep 5 en 6 bij het hek van de school als ik aan de kinderen om mij heen merk dat er achter mij iets niet goed gaat. Ik draai mij om en zie twee kinderen uit groep 5 vechten: een meisje slaat er flink op los, een jongetje trekt hard aan haar lange boxbreads.

Dit is het tweede deel van Anja Vinks drieluik over de Bijlmerhorst. Deel 1 lees je hier en deel 3 hier.

Ik haal de twee vechters uit elkaar, maar moet het meisje meermaals tegenhouden om het jongetje niet opnieuw aan te vallen. Juf Malti komt meteen aanlopen en neemt het meisje over. Ik ga met de rest van de groep naar het Cruyff Court aan de overkant van de school. Een paar leerlingen komen me vertellen dat het meisje zomaar uit het niets heel hard begon te slaan. Ik ga naast het jongetje lopen en vraag of het goed met hem gaat. Zachtjes zegt hij van wel.

Sinds vier jaar hanteert de school de regel dat...