‘Afgelopen vrijdag was ik bij een hardcore punkbandje in Dordrecht,’ zegt Peter Kwint (33), Kamerlid voor de SP. ‘Ik dacht: toch maar even stagediven. Sprong ik van het podium bovenop het publiek, kwam ik na een rondje crowdsurfen precies bij de bar terecht. Perfect!’ Lisa Westerveld (36), parlementariër voor GroenLinks: ‘Ben je nog nooit een keer keihard op je hoofd gevallen bij het stagediven?’ Kwint: ‘Nou, ik heb wel een keer mijn arm uit de kom gehad.’ Gijs van Dijk (37), Kamerlid voor de PvdA: ‘Dat doet onwijs veel pijn toch?’ Kwint: ‘Dat valt op dat moment wel mee, in de adrenalinerush. Toen zag ik m’n bot raar omhoog staan. Ik dacht: die moet naar beneden. Vuist gemaakt: klank! Zat-ie weer. Achteraf, toen de röntgenfoto’s werden gemaakt, bleek m’n gewricht dat toch niet zo op prijs te hebben gesteld.’

Westerveld: ‘Ik was een keer bij Graspop, het metalfestival in België. Stond ik ’s nachts bij een afterparty, kreeg ik een kliko tegen...