Moderne ongemakken aflevering 32: de couchpotato

Het valt niet mee om die actieve, zichzelf ontplooiende mens te zijn die je altijd voor ogen had. De verleidingen van het passieve kluizenaarschap zijn groot.

Avond aan avond zit ik zappend op de bank, met krant en smartphone op schoot en rijk voorzien van proviand. Ik hoef met niemand te praten of rekening te houden. Als de vaste telefoon gaat, duik ik onder een kussen. Gelukkig gaat die tegenwoordig steeds minder vaak. Een feestje bij de buren, naar de film? Liever niet, eigenlijk. Samen met mijn partner naar een fijne Scandinavische of HBO-serie kijken; ik kan me er al tijdens mijn werk op verheugen. Schuift de ene maand het decor van West Wing voorbij, een andere maand is het The Killing, The Wire of Game of Thrones waarin ik mij onderdompel. En ik ben niet alleen: ook vrienden en collega’s hoor ik overdag handenwrijvend vertellen over de serie waar ze die avond naar zullen kijken. Het schept een band om samen uit te komen...