Tijd van leven

Wat was uw beste tijd?

‘Dat is nu! Ik heb een leuke baan en de rest van mijn huidige leven is ook naar mijn zin. Ik werk tachtig tot negentig uur per week, maar toch is het, na de ongelofelijke hectiek van het ministerschap, een verademing om rustig te kunnen werken zonder de media in je nek die op elk foutje springt. Met mijn leeftijd heb ik ook vrede, ik zie alleen op tegen het uitzicht op de “zeven”. Vanaf zeventig begint de ellende, ben ik bang, want het is net als met een oude auto: op een gegeven moment gaan allerlei kleine dingen kapot.’

Hoeveel tijd blijft u nog werken?

‘Commissarissen van de Koningin mogen tot hun zeventigste doorwerken. Je wordt voor zes jaar benoemd, dus toen ik deze functie kreeg, wist ik dat ik die tot mijn achtenzestigste kon vervullen. Daarna zal ik me storten op commissariaten en vrijwilligerswerk. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik stil moet gaan zitten nu ik vijfenzestig ben, misschien speelt ook mee dat ik pas laat ben gaan...