Cultuurgids | Kunst

Kahlil Joseph: een van de belangrijkste videoclipregisseurs van dit moment

Ko van 't Hek
Kahlil Joseph, filmstill uit M.A.A.D., 2014

Hij maakte videoclips voor onder andere Kendrick Lamar en Beyoncé. Eerder was Kahlil Joseph in Europa al te zien op Art Basel, nu krijgt hij zijn eerste volwaardige tentoonstelling in Maastricht.

Kahlil Joseph (Seattle, 1981) is een van de belangrijkste videoclipregisseurs van dit moment. In 2013 won zijn videoclip Until the quiet comes voor Flying Lotus verschillende prijzen en oogstte hij veel lof van filmcritici. Sindsdien wil iedereen met hem werken. Zo maakte hij korte films voor onder meer Kendrick Lamar en hij is een van de regisseurs van de video’s die uitkwamen bij het album Lemonade van Beyoncé.

Veel van zijn films gaan over het leven in arme zwarte wijken in de Verenigde Staten, en dan zie je niet alleen maar stoere rappende mannen, maar veel associatievere beelden van die buurten, rauw, soms keihard, maar ook dromerig.

Naast zijn ‘toegepaste’ werk voor de muziek- en mode-industrie maakt Joseph ook autonome films en video-installaties, die te bewonderen waren...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie