Vrij Nederland juli 2017 | Game of Thrones recap

'Een arm, een penis, een hoofd...' - Klaar voor Game of Thrones, seizoen zeven?

Jeroen Vullings

George R.R. Martin wilde dat zijn boekenreeks ‘A song of ice and fire’ met geen mogelijkheid te verfilmen was. ‘Met alle personages en alle gevechten die ik wil!’ Niet dus, George. Fan Vullings gaat los: een warming-up voor seizoen zeven.

Een blote, witharige jonge vrouw die ongeblakerd uit een vuur stapt met drie aldaar uit het ei gekropen babydraakjes. Een roodharige heks die een meervoudig neergestoken man wiens lichaam al koud is weer tot leven wekt. Een telekinetisch begaafd invalide jongetje dat in zijn dromen opdrachten ontvangt van ‘the three-eyed raven’. Blauwogige geraamtedemonen die in onafzienbare hordes van de ijsvlakten in het noorden komen om alle levende mensen tot hun soortgenoten te maken.

Wanneer ik over zulke magische verhaalelementen van de HBO-televisieserie Game of Thrones zou beginnen tegen vrienden die nog moeten beginnen aan deze middeleeuwse soap over elkaar naar het leven staande aristocratische families, zou dat averechts uitpakken. Na...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials