Interview Saskia Noort

‘Bij al mijn boeken werd tot nu toe geroepen dat de protagonist van het verhaal een variant van mezelf was, en dat heb ik altijd hevig ontkend. Daarom leek het me leuk om dat nu eens wél te doen. Natuurlijk is de hoofdpersoon uit Afgunst een uitvergrote versie van mijzelf, zij koketteert meer met haar uiterlijk. Ik vind zelf althans dat ik dat minder doe. In het verhaal heeft zij een verhouding met een televisiepresentator – dat heb ik niet en ook nooit gehad, maar we kennen het type allemaal. Zo’n hyper mannetje dat overal veren in krijgt gestoken en na het tv-optreden weer alleen naar huis gaat. De schrijfster en de televisiepresentator delen dat rock ’n’ roll-moment van de ontlading na de roem van het optreden.

Ik kan hierover goed praten met Heleen van Royen, met wie ik in de klas heb gezeten op de School voor Journalistiek. We zijn elkaars gelijkwaardige klaagpalen. Want over wat je allemaal overkomt als je zo plotseling zó bekend wordt, kun...