Er zijn genoeg redenen te verzinnen om de nieuwe iPad te kopen, maar het milieu? Pure iKlets.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. De geruchtenmachine draait op volle toeren. Al weken staan websites en kranten bol van speculaties over het nieuwe computertje. De iPad3. Niet alleen Apple-fans, maar ook technologiewatchers, beursanalisten en economen kijken reikhalzend uit naar het nieuwste gadget. Het is de zoveelste iHype; je reinste gekkigheid.

Of ik een hekel heb aan iPads? Helemaal niet. Ik heb er zelf één. En ik vind het een fijn apparaat. De vormgeving, het gebruiksgemak, de apps; het is toch bewonderenswaardig hoe Apple erin is geslaagd om te voorzien in een behoefte waarvan ik voor 2010 nauwelijks wist dat ik hem had.Ook knap is hoe een reusachtige computerproducent met monopolistische trekken zo’n sympathiek imago weet te behouden. Ook na het overlijden van iCoon Steve Jobs en na de berichten over de wantoestanden in de Chinese fabrieken waar Apple zijn...