Hanna Bervoets

Vorige week zou ze naar een feest in een loods gaan, maar zover is ze nooit gekomen. ‘Ik ben gevallen,’ zegt Hanna Bervoets. ‘Ik was op de fiets en ineens lag ik op de grond.’ Ze toont de beurse plekken en schrammen op haar benen. ‘Je ziet het niet goed door de panty, maar het is helemaal blauw. En ik heb een gekneusde wreef.’ Ze pauzeert even. ‘Dit is een gênant verhaal, ik moet dit verhaal stoppen, hier krijg ik spijt van.’ Dan: ‘Mijn zij is ook blauw, een soort doorligwond. Nuchter was ik niet, nee, ik ben door een vriendin in bed gelegd. Ik vond het eerst grappig, maar de avond erna dacht ik: nou zeg, búúú. Ik was bang dat er een scheur in het bot van mijn wreef zou zitten, maar gelukkig neemt de pijn af en kan ik weer gewoon lopen en alles. Het is mijn nachtmerrie om van anderen afhankelijk te zijn.’

Schrijfster Hanna Bervoets (28) leeft onstuimig en schrijft driftig, alsof ze geen seconde te verliezen heeft. Zo praat ze ook, rap en geanimeerd. Vaak maakt ze...