Hoe denkt Bibi Dumon Tak?

Dagdroomt u wel eens?

‘Ja, ik kan me niet voorstellen dat mensen dat niet doen. Mijn dagdromen kunnen heel heroïsch zijn. Ik zie bijvoorbeeld een kind in het water vallen in mijn gedachten, en dan vraag ik mezelf: ga ik dat kind redden? Het antwoord is natuurlijk altijd ja. Maar later denk ik: zou ik dat écht doen? Dat is het interessante. Waarschijnlijk red ik zo’n kind helemaal niet, want als er een enge stroming is… Wat ik ook doe, is dagdromen over mijn dromen van ’s nachts. Dat gaat dan meestal over een leuke meneer waar ik ’s nachts verliefd op ben. In een droom lacht hij aardig naar me – dat is het enige dat hij doet. Dan word ik helemaal blij wakker. Echt puberaal dus. Overdag denk ik dan nog aan zijn gezicht en aan zijn lach, en probeer ik dat gevoel van verliefdheid vast te houden. Het duurt nooit langer dan de middag, dan vervaagt het.’

En dan hebben we het over een totaal onbekende meneer?

‘Ja. Hoewel, het kan natuurlijk nog...