'Ik ga die maatregel niet verdedigen'

Thijs Broer
Foto: Lenny Oosterwijk
Myrthe Hilkens, rijzende ster in de PvdA, heeft grote moeite met de strafbaarstelling van illegaliteit in het regeerakkoord. Dat zegt ze deze week in Vrij Nederland.

In een interview in Vrij Nederland deze week spreekt Myrthe Hilkens, Tweede Kamerlid voor de PvdA, openhartig over haar strijd tegen de vrouwenhandel en de ‘pornoficatie’ van de samenleving, over haar keuze om de politiek in te gaan, en over één van de lastigste kwesties waar de PvdA-fractie in de Tweede Kamer mee te maken heeft: de strafbaarstelling van illegaliteit in het regeerakkoord.

Volgens dat plan worden illegale prostituees straks ook strafbaar. Bent u daar voorstander van?
‘Nee. Laat ik het niet gaan rechtlullen. Het risico bestaat dat slachtoffers van mensenhandel nog onzichtbaarder worden. De strafbaarstelling van illegaliteit staat inderdaad in het regeerakkoord, en niet omdat de PvdA het graag wil. En al helemaal niet omdat ik het graag wil. Maar als een illegale prostituee slachtoffer is van...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie