Pop

Nick Cave heeft weer een nieuwe cd uit, zijn tweede onder de naam Grinderman. Ik denk het gebrek aan inspiratie al af te lezen uit de titel. De cd heet, zo is na lang vergaderen besloten: Grinderman 2. Ik heb ergens gelezen dat Cave met de negen nummers de verhouding tussen man en vrouw heeft willen onderzoeken. De muziek klinkt overtuigend genoeg, daar niet van. Toch denk ik alleen maar: het zal allemaal wel. Na het nummer ‘Evil’ haak ik definitief af. Daar zingt het achtergrondkoor bij voortduring: ‘Evil, evil, evil.’ Ik zoek op hoe oud Nick Cave is. Later deze maand wordt hij drieënvijftig. Mag ik in zijn geval meer dan dertig keer evil (ik heb ze inderdaad geteld) uitroepen in een song van onder de drie minuten een béétje kinderachtig vinden? Als er geen verschil meer is tussen Ozzy Osbourne en Nick Cave waar moet het dan heen met de wereld?

Niet gek dus dat ik met de moed der wanhoop probeer toch iets positiefs uit deze Grinderman te halen. Daarvoor moet ik terug naar...