Nieuwe fictie

Opgewekt word ik wakker. Mijn lichaam voelt als een veer, ik stap uit mijn bed alsof ik een balletdans ga opvoeren. Een vrolijk lied draait in mijn hoofd, ik neurie mee. Ik pak mijn scheerapparaat uit een kastje in de badkamer en haast me naar beneden. Ik doe de vrieskast open, haal brood uit de vriezer, leg het op tafel om te ontdooien, ga op het toilet zitten om me te scheren.

Ik ben iets eerder opgestaan dan normaal en wil mijn vrouw met ontbijt op bed verrassen. Ik zet de waterkoker onder de kraan en zet hem aan. Terwijl het water kookt, schaaf ik kaas voor een tosti en een omelet. Ik neurie het vrolijke lied. De geur van tosti en omelet vult mijn neusgaten. Ik leg het ontbijt op een bord en ga naar boven om mijn vrouw één keer in haar leven met een lekker ontbijt te verrassen.

Ik duw de deur zachtjes open, blijf even staan, kijk naar het lege bed. Een ader boven mijn linkeroog en net onder de wenkbrauw bonkt een paar keer. Ik voel onraad. Toen ik klein was...