Hoe wordt een student een expert? Af en toe aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk.

Ik ben een technologie-expert. Dat zit zo. Ik schreef voor de website 925.nl van Jort Kelder en ging op een avond met hem mee naar De Wereld Draait Door. Hij zou tafelheer zijn en ik mocht achter de schermen meekijken. Dat vond ik bijzonder leuk : in de studio van dat programma voelt het als het middelpunt van een storm. De belangrijkste spelers uit de actualiteit zijn aanwezig om de dag te bespreken voor een publiek van meer dan één miljoen mensen.

Op internet gingen op dat moment geruchten dat computerbedrijf Apple de volgende avond in San Francisco de iPad zou aankondigen. Na de uitzending vroeg ik aan de eindredactrice of de redactie van plan was daar iets mee te doen (ik kon er namelijk al drie nachten niet van slapen). Lang verhaal kort: de avond erna zat ik aan tafel en kon ik als eerste in Nederland de iPad laten zien. Mijn moeder was trots.

Die eerste keer Aan Tafel beviel. Dus mocht...