‘Hét hoogtepunt van het afgelopen jaar was toch echt wel het winnen van het Gouden Kalf voor mijn rol in de film Rabat. Dat was de kers op de taart. De film was de droom van mij en mijn vrienden, we hebben er met zoveel liefde aan gewerkt, en als je daarvoor dan zo’n erkenning krijgt, dat was beyond my imagination. Maar eigenlijk was het een jaar vol hoogtepunten. Het maken en spelen van mijn theatersolo Oumi, en het feit dat die al helemaal uitverkocht was voordat ik de eerste voorstelling had gegeven. En dat Oumi ook nog de Director’s Choice werd op het Nederlands Theaterfestival. En mijn persoonlijke hoogtepunt: dat ik weer samen ben met mijn meisje, met wie het een tijd uit is geweest. Het gaat nu gelukkig weer goed. Toen ik het Gouden Kalf kreeg, riep ik in mijn speech: “Amy, ik hou van je!” Dat was voor mijn meisje.

Het dieptepunt was het overlijden van mijn oom. Hij en mijn vader waren altijd twee handen op één buik, en het was moeilijk om mijn vader zo verdrietig te...